Christel

Redder in nood

De redder in nood die je mokken en koffiekoppen gaat redden van de ondergang, is het doodgewone keukenzout. We zijn ervan overtuigd dat je dit wel in je keukenkastje hebt staan! Naast een beetje zout, is het ook handig om een schuursponsje bij de hand te hebben.

Stappenplan

Je gaat als volgt te werk:

  • Doe een royale laag zout in de koffiemok en trek schoonmaakhandschoenen aan. Neem een schuursponsje en scrub hiermee het zout goed over de koffievlekken heen.
  • Spoel de mok goed af met water en droog hem af met een schone en een droge doek. Zet je mok daarna als het kan wel eventjes in de vaatwasser: je wilt niet dat je koffie naar zout smaakt.
  • Heb je geen vaatwasser bij de hand? Dan kun je de mok afwassen en een paar omspoelen zoals je normaal gesproken ook zou doen.
  • Geen zout in huis? De truc werkt ook prima met baking soda gecombineerd met een scheutje citroensap. Doe dit in de mok en volg de verdere stappen van het stappenplan.

Pagina 2/2

Lees ook: 5 schoonmaakfouten die de smaak van je eten beïnvloeden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Videostill