Alcohol zorgt voor een snackattack, maar waarom?
Als je een paar wijntjes of biertjes op hebt, ziet die snackbar er opeens wel heel verleidelijk uit. Misschien een patatje, frikadel of kroketje scoren? Normaal zou je zo laat echt geen zin meer hebben in eten en zeker niet in zoiets vet. Hoezo heb je dat nu dan wel?
Daar is een verklaring voor.
Wodka
Het wetenschappelijke tijdschrift Health Psychology wilde wel eens weten wat die verklaring nou eigenlijk was. Ze lieten een aantal vrouwen frisdrank vermengd met wodka drinken en andere vrouwen een frisdrank waar enkel de geur van wodka in zat. Alle vrouwen dachten dat ze alcohol gingen drinken, dus een psychologisch effect is uitgesloten. De vrouwen kregen vervolgens een bord koekjes voor zich met de mededeling dat ze wel wat mochten eten als ze honger hadden.
Hypothalamus
De vrouwen die alcohol in hun systeem hadden aten vele malen meer koekjes, dan de vrouwen die dat niet hadden. De reden hierachter is dat alcohol de hypothalamus activeert. Hierdoor word je hongergevoel aangewakkerd en zal je extra veel honger hebben.
Bloeddruk
Daarbij is alcohol ook een gif. Je lichaam wil er snel weer vanaf. Doordat je lichaam veel moeite doet om er vanaf te komen, daalt de bloedsuikerspiegel. Een lage bloeddruk zorgt ervoor dat je veel meer zin hebt in koolhydraatrijk voedsel en daar komen die cravings dus vandaan!
Lees ook: Deze voedingsmiddelen werken als natuurlijke ontstekingsremmers!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Gatsby | Beeld: pxhere