Naomi

Dat kleine bosbesje bevat zoveel goeds!

Bij superfoods denken we vaak aan dingen zoals chiazaad en lijnzaad. Toch zijn er al eeuwenoude voedingsmiddelen die ook onder die noemer kunnen vallen. Bosbessen horen ook zeker in dat rijtje. Ze zijn heerlijk, eten weg als snoepjes en zitten boordevol goede voedingsstoffen. Kookfans zet de goede eigenschappen van dit blauwe besje op een rijtje.

Je huid blijft langer jong
Doordat de bosbes veel antioxidanten bevat, helpt het om de zuurstofvrije deeltjes die in je bloed zitten uit te schakelen. Deze zuurstofvrije deeltjes kunnen je cellen en je DNA aantasten, wat zorgt voor veroudering. Zo zal jij niet veranderen in een oud besje, maar hou jij je gladde huid.

Geen hoge bloeddruk
Naast dat je jonger lijkt helpen deze super bosbessen ook tegen een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en infecties. Dit kleine besje bevat namelijk veel kalium en dat voorkomt al deze dingen. Daarbij bevatten ze ook nog veel vitamine C, calcium en andere voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven.

Goed voor concentratie en geheugen
Ben jij vergeetachtig? Eet eens wat meer bosbessen. De kleur van de bosbessen wordt veroorzaakt door het stofje anthocyaninen. Dat stofje zou de hersenen beschermen. Daarbij zorgen de antioxidanten die in de bosbessen zitten ook nog bij het voorkomen van Alzheimer. Voor dit effect moet je elke week 75 gram bosbessen eten.

Minder hartziekten
Deze blauwe helden kunnen helpen bij het voorkomen van hartziekten. Mensen die bij onderzoek drie porties aardbeien of bosbessen aten hadden minder kans op een hartinfarct dan mensen die één portie minder aten.

Gemakkelijker verteren
Als je veel vezels binnen krijgt verteert je voedsel beter en gaat de ontlasting veel makkelijker. Bosbessen bevatten veel van deze goede vezels, namelijk wel 6,6 gram per 100 gram! Wij zijn overtuigd, wij eten voortaan een portie bosbessen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: pixabay