Naomi

Dit zijn de makkelijkste manieren om vlees te vervangen

Veel mensen willen wel minder vlees eten, maar weten niet zo goed hoe. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je vlees kunt vervangen, je moet het alleen net even weten. Kookfans zet alles even voor je op een rijtje, zodat jij ook eens kunt beslissen of je wel of geen vlees wil eten vanavond.

Zo eet je geen vlees, maar krijg je wel alle voedingsstoffen binnen.

Optie 1: vlees vervangen door peulvruchten

Als je vlees wilt vervangen door peulvruchten kan dit met voedingsmiddelen, zoals witte bonen, kidneybonen en kapucijners, linzen, (kikker)erwten. Als je 100 gram vlees wilt vervangen kun je 75 gram peulvruchten gebruiken. Op die manier krijg je toch veel eiwitten en ijzer binnen.

Optie 2: vlees vervangen door vleesvervangers

Ook vleesvervangers kunnen geschikt werken. Denk hierbij aan tofu, sojaburgers en tempeh. Toch moet bij deze optie wel gekeken worden naar de hoeveelheid calorieën en welke voedingsstoffen in het product zitten. Dat verschilt dikwijls wel eens en dan kun je onbedoeld toch voedingsstoffen missen terwijl je wel heel veel calorieën binnenkrijgt.

Optie 3: vlees vervangen door eieren en zuivel

Om 100 gram vlees te vervangen kun je twee eieren gebruiken. Eieren bevatten heel veel eiwitten, ijzer en vitamine B12; een vitamine die sommige vegetariërs te weinig binnen krijgen. Zuivelproducten hebben ook veel eiwitten en vitamine B12. Deze optie gaat echter niet op als je veganistisch wil eten.

Optie 4: vlees vervangen door noten en zaden

Noten bevatten veel ijzer en vetten en kunnen daarom heel goed dienen als vleesvervanger. Let alleen wel op het feit dat dit voedingsmiddel veel calorieën bevat. Als je je calorie-inname wilt beperken, moet je wel opletten dat je hier niet te veel van eet.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Flickr, Marco Verch Professional Variety of healthy products for vegetarian food.Top view, licentie door CC BY 2.0