Toch leuk om deze feitjes over Chinees eten te weten
Het is geen geheim dat veel Nederlanders jaarlijks behoorlijk wat afhaal Chinees bestellen of ophalen. Logisch ook, want die ene heerlijke nummers 8 en 31 samen met een bak bami bij jouw favoriete Chinees is natuurlijk ook wel erg onweerstaanbaar. Toch zijn er vast behoorlijk wat feitjes over het Chinese eten hier in Nederland dat je vast nog niet wist.
Leuk om te weten voordat je de eerst volgende keer weer in de menukaart bij jouw afhaal Chinees duikt.
Het eerste restaurant
We gaan even terug in de tijd, want in 1920 werd het allereerste Chinese restaurant, Cheung Kwok Low in Rotterdam geopend. Precies 40 jaar later in 1960 telde Nederland al 225 restaurants, maar begin 2014 is dit aantal maar liefst opgelopen tot wel 2300 restaurants. En wist je dat de meest bekende gerechten foe yong hai en babi pangang eigenlijk helemaal niet Chinees zijn? In de jaren 40 en 5o kwamen deze gerechten namelijk speciaal ontwikkeld voor de Nederlanders die in de voormalige kolonie Nederlands-Indië leefden. ‘Chinees-Indisch’ werden toen vele Chinese eethuizen genoemd.
Lees nog meer leuke feitjes op de volgende pagina.
Pagina 1/2