Naomi

Bewaar jij de sauzen op de juiste plek?

Het is een eeuwig mysterie; welke sauzen en oliën moeten nou wel in de koelkast en welke niet? Er zijn mensen die letterlijk alle sauzen in de koelkast bewaren, maar er zijn ook mensen die geen enkele saus in de koelkast stoppen. Wij wisten niet meer welke je nu waar moet bewaren, dus we gingen op onderzoek uit. 

Wij moeten thuis een paar dingen verplaatsen…

Wel gekoeld bewaren

  • Mayonaise: mayo bevat eieren en moet daarom wel in de koelkast bewaard worden wanneer de pot geopend is.
  • Ketchup: ketchup is een twijfelgeval. In de kast blijft deze saus een maandje goed, maar als je het voor die tijd niet op hebt, kun je het beter in de koelkast bewaren.
  • Mosterd: sommige mosterdsoorten moeten wel in de koelkast bewaard worden, zoals Dijonmosterd. De andere soorten kunnen wel buiten de koelkast bewaard worden, hoewel normale gele mosterd wel wat aan smaak kan verliezen.
  • Notenolie: deze oliesoorten, zoals pindaolie en sesamolie zijn geraffineerd en gemaakt van noten en zaden. Noten en zaden verliezen smaak als ze buiten de koelkast bewaard worden en daarom is het slimmer dit in de koelkast te bewaren.
  • Zoetsiropen: Agave- en esdoornsiropen moeten na opening in de koelkast bewaard worden. Er kunnen schimmels groeien in de flessen als ze eenmaal geopend zijn.

Niet gekoeld bewaren

  • Sojasaus: deze saus is gefermenteerd en hoeft daarom niet in de koelkast bewaard te worden.
  • Hete saus: hete sauzen die aangemaakt zijn met azijn hebben een houdbaarheid van ongeveer drie jaar en hoeven daarom niet in de koelkast.
  • Honing: hoewel honing niet in direct zonlicht moet staan, moet het ook absoluut niet in de koelkast. Honing zal kristalliseren en daardoor zal je het niet meer kunnen gebruiken. Lekker in een keukenkastje zetten dus.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Popsugar | Beeld: Pexels