Zure room vs crème fraîche
Zure room en crème fraîche zijn twee producten die veel worden gebruikt in de keuken. Vooral bij de echte lekkerbekken onder ons is de volle romige smaak van het natuurlijk vet nauwelijks weg te denken. Dit zijn twee producten die worden beschouwd als ‘hét geheim van de Franse keuken’. Er zijn veel mensen die regelmatig naar kookprogramma’s kijken of kookboeken doorneuzen, maar ook zij weten vaak het antwoord niet.
Wat is nou het verschil tussen creme fraîche en zure room? Wij hebben het antwoord voor je gevonden! Voor een warme saus, kun je het beste crème fraîche gebruiken. Waarom? Er zit genoeg vet in de crème fraîche om zich te binden aan de rest van de saus. Bij het gebruik van zure room om een warm sausje te maken, zal de room al snel gaan schiften. Het schiften betekent dat de vetdeeltjes langzaam losbreken en bovenop je sausje gaan drijven. Door de warmte gaan de vloeibare en vaste bestanddelen van zure room zich scheiden. Het is niet lekker en het geeft een vies gezicht. Hoe vetter iets is, hoe gladder je saus is en hoe voller de smaak. Voor koude sausjes gaan wij nu alleen zure room gebruiken en geen crème fraîche meer.
Beeld: Pixabay