We kennen het gevoel allemaal…
Heb je soms het gevoel dat je ‘uitgehongerd’ bent en wordt je humeur met de minuut slechter? Jep, dan ben je hangry. We hebben er allemaal weleens mee te maken, maar wat gebeurt er op dat moment eigenlijk in je lichaam?
Hangry
Het gebeurt maar al te vaak – je hebt deadlines op je werk, het is al 4 uur ’s middags en je hebt nog niet de kans gehad om naar de supermarkt te gaan om wat te eten te halen. Plotseling ben je woedend en tegelijkertijd ‘uitgehongerd’. Welkom in de wereld van hangry zijn. Hangry is een slecht humeur hebben door te weinig eten. Het is dus een mix van hungry en angry. Maar waarom gebeurt het? En is het eigenlijk wel echt? Het antwoord is ja, en wetenschappers kijken naar wat er precies achter zit.
Onderzoek
Jennifer MacCormack is de auteur van een studie die onderzoek doet naar honger en hoe het onze stemming beïnvloedt. Eén ding die ze onderzoekt is de bekende hanger. Jennifer en haar team van experts hebben verschillende onderzoeken uitgevoerd om een beetje dieper te graven en te proberen te begrijpen wat er met onze geest en ons lichaam gebeurt als het toeslaat.
Processen
In een artikel in Emotion zei Jennifer: “Het is algemeen bekend dat honger onze stemmingen en zelfs gedrag zoals agressie en impulsiviteit kan beïnvloeden. Maar we weten nog steeds niet veel over de psychologische processen die honger omzetten in een gevoel van hangry.” Dus hoewel bewezen is dat hangry een echte stemming is, weet niemand precies waarom het gebeurt. De experimenten hebben echter wel erkend dat het verschil tussen hungry en hangry veel kleiner is dan we dachten.
Lees ook: Deze sterrenbeelden hebben het slechtste humeur als ze trek hebben
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Happy in Shape, Marie Claire | Beeld: iStock