Aha!
Het maakt niet uit wat voor soort tosti je hebt: ze worden altijd schuin gesneden. Of nou ja, meestal dan. Maar hoe komen we er eigenlijk bij dat je tosti’s schuin moet snijden? Zit er een reden achter, of is het gewoon het makkelijkst? Wij geven antwoord.
Theorieën
Helaas zijn er geen specifieke redenen waarom een tosti altijd schuin gesneden wordt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat er heel veel theorieën voor zijn bedacht. Wij zetten er daarom een aantal voor je op een rijtje.
- Een diagonale tosti is makkelijker om mee in je saus te dippen.
- Door de diagonale vorm heb je dan ook een groter vlak waar je tong contact maakt met de gesmolten kaas (dit betekent natuurlijk extra smaak!).
- Daarnaast lijkt een schuine tosti groter dan een tosti die recht is gesneden.
- Eerlijk is eerlijk: het ziet er ook gewoon mooier uit als je tosti schuin is gesneden.
- En als laatst heb je een groter oppervlak zonder korstjes wanneer je hem schuin snijdt.
Snap jij deze theorieën?
Lees ook: Dít gebeurt er met je lichaam wanneer je veel vezels eet
Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock