Het is een fluitje van een cent
Hoewel het heel simpel klinkt, kan het nog best lastig zijn om een goede pannenkoek te bakken. Zo mislukt de eerste pannenkoek bij heel veel mensen altijd of is-ie net niet knapperig of luchtig genoeg. Gelukkig kun je heel makkelijk superluchtige pannenkoeken bakken door deze ingrediënten toe te voegen.
Het klinkt een beetje vreemd, maar het werkt echt!
Trucje
De Japanners weten precies hoe ze luchtige pannenkoeken kunnen maken, zo maakten we dankzij hen kennis met de Japanse hotcakes én hebben zij ontdekt hoe je een zeer luchtige pannenkoek maakt. Namelijk door een beetje koolzuurhoudend water én wat mayonaise aan je beslag toe te voegen.
Het beslag
Het klinkt een beetje vreemd om mayonaise door je beslag te doen, maar als je erover nadenkt is het zo gek nog niet. Mayonaise is immers gemaakt van eieren en eieren doe je zo vaak door je beslag. Je kunt het beste de meest luchtige pannenkoeken maken als je het beslag helemaal zelf maakt.
Wat heb je nodig voor 2 á 3 personen
- 2 eieren
- 300 milliliter koolzuurhoudend water
- 4 eetlepels mayonaise
- 190 gram meel
- boter of olie om te bakken
Wat moet je doen?
- Meng de eieren met het koolzuurhoudende water.
- Schep er vervolgens de mayonaise bij en roer het tot een geheel.
- Voeg als laatste het meel toe en roer het beslag tot een egaal mengsel.
- Smelt een beetje boter of olie in de koekenpan en schenk een beetje van het beslag in de pan.
- Bak de pannenkoek op een laag vuur voor drie minuten.
- Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ongeveer twee minuten en klaar is Kees!
- Geniet ervan!
Let op: door de mayonaise kan je pannenkoek een klein beetje zuur smaken. Ideaal voor hartige pannenkoeken, maar wellicht leent het recept zich wat minder goed voor zoete pannenkoeken.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jan-magazine | Beeld: Pixabay