Voortaan kun je het dus het beste op deze manier doen
Je kent het vast wel, je komt thuis na een lange dag werken en ziet dat je helemaal vergeten bent om in de ochtend het vlees uit de vriezer te leggen. Toch wil je het liefst zo snel mogelijk eten. Wat is nu de beste en snelste manier om het vlees of ander soort voedsel te ontdooien?
Het is waarschijnlijk makkelijker dan je zou denken.
Optie 1 en 2
Veel mensen willen voedsel het liefst zo snel mogelijk ontdooit hebben zodra het uit de vriezer komt. Ben je iemand die niet vergeet om in de ochtend het eten uit de vriezer te halen? Dan is het een optie om het voedsel alvast in de koelkast te leggen zodat het langzaam de tijd krijgt om te ontdooien. Een andere optie is om het via de magnetron te ontdooien, maar dit kan al snel ten koste gaan van de kwaliteit van het eten.
De beste manier
Wat is dan de derde optie waardoor je sneller kunt ontdooien én de kwaliteit van het voedsel het beste behoudt? Dat is het ontdooien van voedsel in koud water. Het koude water geleidt namelijk een stuk beter dan lucht en hierdoor zal het eten sneller ontdooit zijn. Zorg ervoor dat het eten goed is ingepakt in plastic folie en laat het een aantal minuten in het koude water staan. De Zweedse onderzoekster die dit onlangs naar buiten bracht is enigszins verbaasd over het feit dat weinig mensen deze manier gebruiken. “Voedselwetenschappers weten dit al veel langer, maar de meeste mensen lijken zich er niet van bewust te zijn”, aldus de onderzoekster.
Lees ook: Wat is het verschil tussen de gele, groene, rode en oranje paprika?
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Unsplash