En het is nog makkelijk te bereiden ook
In het buitenland wordt het naar hartelust gegeten, maar in Nederland zie je het nog niet zo vaak op het menu: kastanjes. Ontzettend zonde eigenlijk, want het voorziet je van tig vitamines en het helpt je spijsvertering ook nog eens een handje.
Daarnaast zitten kastanjes boordevol andere vitamines.
Vezels
Als je weleens problemen met de stoelgang hebt gehad en fanatiek ging googelen over dit probleem, weet je dat vrijwel elke gezondheids- en voedingssite je vertelt dat je veel vezels moet eten. Er zijn tig voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, maar laat de kastanje daar nu eens een van zijn!
Voedingswaarden
Durf je je wel aan de kastanjes te wagen? Dan vormen tien kastanjes een mooie portie. Een portie van deze nootachtige vrucht voorziet je van 17 procent van de dagelijkse vezelbehoefte. Daar houden de gezondheidsvoordelen van de kastanje overigens niet op. Het bevat ook veel vitamine C en koper.
Bereiden
Het mag nu dus wel duidelijk zijn dat kastanjes gezond zijn, maar hoe bereid je ze precies? Heel makkelijk: verwarm de oven voor op 200 graden en doe daarna de kastanjes een half uurtje in de oven. Laat de hete kastanjes daarna even afkoelen en daarna kun je ze makkelijk pellen en opeten.
Klinkt dit je wel heel karig in de oren? Dan kun je ook dit recept van Gordon Ramsay klaarmaken: Spruitjes met pancetta en kastanjes.
Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay