Christel

Zo blijft je rijst lekker!

Rijst, pasta en aardappelen, ze vallen allemaal onder de noemer ‘hier maak je altijd te veel van’. Wanneer je voor de zoveelste keer rijst voor een weeshuis hebt gemaakt, is de kans nihil dat het allemaal opkomt. Gezien het zonde is om je overgebleven rijst weg te gooien, wordt dit bewaard en een dag later opgewarmd. Het resultaat? Het witte graansoort is lang niet zo lekker als gisteren en bovendien lijkt het net risotto doordat de de korrels allemaal aan elkaar plakken.

Van opnieuw verwarmde rijst eten, wordt niet iedereen blij. Zeker gezien het feit dat de rijst ontzettend aan elkaar plakt en een stuk minder lekker is. Gelukkig is dit probleem in de toekomst dankzij een heel simpel trucje zo opgelost.

Hoe werkt het? Zodra je door hebt dat je te veel rijst hebt gemaakt, moet je het teveel aan rijst in een hersluitbaar zakje doen. Dit doe je wanneer je rijst nog warm is. Rits het zakje vervolgens dicht en doe deze in de koelkast. (Laat de rijst enigszins afkoelen als het nog heel heet is.) Ben je klaar om de rijst te eten? Doe het hersluitbare zakje voor ongeveer een minuut in de magnetron. Door de rijst in het zakje in de magnetron te doen, ontstaat er een stoom-effect. Hierdoor is je rijst weer net zo lekker als gisteren.

Vond je dit artikel leuk? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pixabay