Kende jij de verschillen al?
Dat paprika’s in verschillende kleuren bestaan, dat weet iedereen wel. Maar dat er ook daadwerkelijk een verschil bestaat qua smaak, voedingswaarden en de manier waarop je de paprika’s moet gebruiken? Dat wist echt niemand.
Paprika’s
De groene paprika wordt vaak weggegooid, waarschijnlijk omdat de groene variant bitterder smaakt dan de gele en de rode variant; deze kleuren paprika’s smaken zoeter en zachter. Toch is de groene variant niet helemaal een buitenbeentje; hij bevat namelijk meer vezels en anti-oxidanten dan de andere paprika’s. Dit komt doordat een groene paprika eigenlijk nog niet rijp is. Ook bevat deze iets minder calorieën. Door zijn bittere smaak kan de groene paprika het beste in warme gerechten worden gebruikt. Gele en rode paprika’s daarentegen zijn geschikt voor zowel warme als koude gerechten. Verder bevat een gele paprika iets minder calorieën dan een rode paprika maar iets meer dan de groene. In de gele variant vind je veel vitamine C en in de rode vitamine A.
Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pixabay
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.