Je geliefde piepers lopen zo veel minder snel uit
We kunnen onszelf wel omschrijven als echte aardappeleters. Gebakken, gekookt, gefrituurd, we kunnen de knol op zoveel verschillende manieren eten. Iedereen die weleens een zak aardappelen in huis heeft, weet echter dat ze snel kunnen uitlopen. Gelukkig kun je dit voorkomen met een stuk fruit.
Makkelijker kan het niet.
Ideale temperatuur
Om aardappels zo lang mogelijk goed te houden, moet je ze op een donkere, droge en koele plek bewaren. De ideale temperatuur om aardappels te bewaren is tussen de 4 en 10 graden. Haal de aardappels bovendien ook meteen uit de plastic verpakking -als ze daarin zaten- zodat de piepers kunnen ademen.
Appels
Wanneer je veel aardappels inslaat, is de kans groot dat een deel van je aardappels lang in de la liggen voordat ze worden gegeten. Wanneer je aardappelen te lang of op een te warme plek bewaart, krijgen ze uitlopers of spruiten. Voorkom dit door een paar appels tussen je aardappelen te bewaren. Heb je toch uitlopers aan je eetbare knollen gekregen? Geen probleem, je kunt ze prima eten, maar snijd de plekken waar de uitlopers zaten wel ruim af.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Slim Huishouden | Beeld: Pixabay