Christel

Wisten we dit maar eerder

Bakpoeder en baksoda zijn twee dingen die we altijd wel in huis hebben, bovendien lijkt het alsof deze twee bakproducten een eeuwig leven hebben. Iets wat veel mensen niet weten is dat dat zeker niet het geval is. Als deze producten al een tijdje op de plank staan, verliezen ze hun kracht. Als je niet meer weet wanneer je het product hebt gekocht, wordt het tijd om ‘m te onderwerpen aan de test.

Je hoeft niet meteen nieuw bakpoeder aan te schaffen als je twijfelt over de houdbaarheid.

Richtlijn
Als bakpoeder en baksoda niet meer goed zijn, zul je dat zeker merken aan je versgebakken goed. Hoewel de houdbaarheidsdatum op de verpakking niet altijd accuraat is, is het wel een goede richtlijn. Om helemaal zeker te weten of je bakpoeder of baksoda nog goed is, kun je deze test doen.

Bakpoeder
Bakpoeder blijft zo’n negen á twaalf maanden goed, mits je deze op een droge plek hebt bewaard. Testen of je bakpoeder nog goed is, is supermakkelijk. Roer een halve theelepel bakpoeder door een kopje dat gevuld is met heet water. Als de bakpoeder nog goed is, zal dit meteen gaan bruisen. Bruist je bakpoeder niet? Dan is het tijd om deze in de prullenbak te gooien. 

Baksoda
Bakingsoda blijf zes maanden tot een jaar goed. Baksoda reageert niet, zoals bakpoeder, op alleen water. Om te testen of je baksoda nog goed is voeg je een halve theelepel azijn aan een kopje heet water toe. Schep daarna een halve theelepel baksoda in het kopje. Bubbelt het water in je kopje? Dan is-ie nog goed!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Food-hacks| Beeld: Pixabay