Dit is hoe je een onrijpe ananas moet bewaren
Het blijft een lastig ding, een rijpe ananas uitzoeken. Soms snijd je zo’n monster open en is het alsof je de jackpot hebt gewonnen; de ananas is heerlijk zoet en sappig. Helaas komt het ook wel eens voor dat we hem opensnijden en erachter komen dat de binnenkant nog hard, groenig en bitter is. Jammer! Maar, gooi zo’n onrijpe ananas voortaan niet weg. Met deze tips bewaar je je ananas op de juiste manier zodat hij toch nog rijpt.
Altijd lekkere ananas.
Rijp
Als een ananas is geplukt rijpt hij niet meer goed door. Maar er zijn trucjes waardoor de ananas tóch nog verder rijpt en dus lekker zoet en sappig wordt. Een onrijpe ananas is groenig van kleur en smaakt erg bitter. Niet lekker dus! Maar met deze truc krijg je toch nog de lekkere zoete ananas die je verwachtte.
Op de kop
De beste manier om een ananas te bewaren is ondersteboven. De bovenkant van de vrucht (waar de bladeren zitten) is meestal het bitterst. Door hem op de kop te bewaren vloeien de sappen van onderin ook naar de bovenkant. Heb je dus een nog groenige ananas gekocht, dan kun je hem het beste een paar dagen (ongeveer drie) ondersteboven zetten. Als hij goudbruin kleurt is hij goed. Een ietwat onrijpe ananas kan al na 24 uur rijp zijn.
Gesneden ananas
Heb je de ananas al aangesneden maar kwam je er toen achter dat-ie eigenlijk toch nog niet helemaal rijp was? Als je de kroon er al af hebt gesneden is dit niet erg. Wikkel plasticfolie over het gesneden vlak en zet de ananas ondersteboven in de koelkast. Zo is hij na drie dagen ook gewoon lekker! Zo kun je dus altijd genieten van lekker rijpe ananas.
Lees ook: Handig: dit is de makkelijkste manier om een ananas te snijden!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Elle eten | Beeld: Pexels