Waarom heb je toch zo snel weer trek na je eten?
Herken je dit? Heb je net je lunch verorbert, begint je maag een uur later alweer te rommelen. Ook na je avondeten blijft het niet stil: je hebt een bord vol pasta naar binnen gewerkt, maar even later wil je buik alweer meer. Hoe kan dit toch? Eet je niet genoeg? Veel mensen eten niet te weinig calorieën, maar ze missen één belangrijk component in hun maaltijd, waardoor ze snel weer trek krijgen. Voeg dit ingrediënt toe aan je eten en je zult langer kunnen teren op dat bord eten.
Zo voorkom je snaaibuien.
Verbranding
Hoe snel je weer trek krijgt ligt aan wat voor voedingstoffen je binnenkrijgt. Sommig eten verteer je nu eenmaal sneller. Koolhydraten verbranden bijvoorbeeld erg snel, waardoor je na een bord pasta vaak snel weer honger hebt. Daarom heeft je maaltijd iets nodig dat langzaam verbrandt, zoals vet.
Vet
Vanuit een ouderwetse gedachte vermijden veel mensen vet. Want, vet eten = een vet lichaam, toch? Dit is helemaal niet zo! Van koolhydraten kom je net zoveel aan als vetten, want aankomen of afvallen heeft uiteindelijk alles met calorieën te maken. Je lichaam heeft vetten nodig om te kunnen functioneren. Heb jij snel honger na maaltijden? Zorg er dan voor dat je je iets met vet toevoegt aan je maaltijd.
Keuze
Vet toevoegen aan je maaltijd betekent natuurlijk niet dat je moet gaan staan frituren. Kies voor gezonde vetten, oftewel onverzadigde vetten. Vet verbrandt langzaam en houdt je langer vol. Kies voor zalm, avocado, noten, eieren en olijfolie: hier zit allemaal onverzadigd vet in. Ja, het is calorierijk, maar in ruil daarvoor hoef je er minder van te eten om lang vol te blijven.
Te veel
Niets waar te voor staat is goed, behalve tevreden. Ga daarom ook niet helemaal los op het vet, maar voeg een handje noten, halve avocado of een eetlepel olijfolie toe aan je eten om voldoende gezonde vetten binnen te krijgen zonder te veel calorieën en vet te nuttigen. Daarnaast is het van belang om genoeg eiwitten te nuttigen, want ook daarvan blijf je lekker verzadigd. Dit zit in ei, vlees, kip, kaas en peulvruchten.
Lees ook: Snel en makkelijk: toast met gerookte zalm en roomkaas
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash