Je kunt ze heel goed nog gebruiken!
Bij een pasta met tomatensaus hoort wat verse basilicum. Als je naar hartenlust de basilicum van de steeltjes hebt geplukt, blijft er een karig bosje over. Deponeer de steeltjes echter niet in de prullenbak, want je kunt er nog een heleboel dingen mee doen!
Wist jij dit al?
Het onderscheid
Laten we beginnen bij de basis. Er is namelijk een verschil tussen kruiden. Er bestaan zachte en harde kruiden, deze smaakmakers hebben steeltjes die hetzelfde smaken als de blaadjes. Denk aan kruiden als basilicum, dille, peterselie en koriander. De steeltjes van harde kruiden hebben een sterkere smaak dan de blaadjes. Voorbeelden van harde kruiden zijn salie, rozemarijn, oregano en rozemarijn.
Tapenades
Zoals je basilicumblaadjes weleens gebruikt om tapenades te maken, kun je de steeltjes ook gebruiken om lekkere smeersels te maken. Vrijwel alle zachte kruiden kun je gebruiken om een smakelijke tapenade te maken.
Soep
Je kunt een soep op smaak brengen met alle kruiden die je maar wilt, hetzelfde geldt voor de steeltjes. De steeltjes kunnen je maaltijd bovendien extra textuur en een oppepper geven.
Salades en dressing
Snijd de steeltjes van kruiden fijn en sprenkel ze over de salade. Hiermee creëer je veel meer smaak zonder extra calorieën toe te voegen. Daarnaast kun je de steeltjes ook gebruiken voor een dressing of om toe te voegen aan olie. Er zijn tal van opties!
Lees ook: Met deze truc van Gorgon Ramsay weet je precies of je ananas rijp is om te eten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Elle Eten | Beeld: Pexels