Zó hoor je die pot wel te bewaren!
Het is buitengewoon romig, het zit vol gezonde vetten en het is een smeersel dat de boterham zoveel lekkerder maakt. Geen wonder dat veel mensen een pot pindakaas in huis hebben. Maar waar laat jij de pot met pindakaas als je je boterham pindakaas op hebt? En nog belangrijker, hoe bewaar jij de pot met het heerlijke smeersel?
Naast chocoladepasta en hagelslag, is pindakaas een favoriet voor op de boterham. Ook door een toetje is het heerlijk en je kunt er zelfs de lekkerste taarten mee bakken. Het smeersel is veelzijdig en daarom wil je niet dat het smeuïge goedje op een gegeven moment minder lekker wordt. Daarom is het heel belangrijk dat je het op de juiste plek bewaart.
Koelkast
Bewaar jij je pindakaas in de koelkast? Haal die pot er dan maar heel snel uit! Hoewel pindakaas en jam hand in hand gaan op de boterham, geldt dat niet voor de manier waarop ze worden bewaard. Zo moet jam steevast in de koelkast bewaard worden, maar hoor je de pindakaas daar absoluut niet te bewaren. De structuur van pindakaas verandert door de koude lucht in de koelkast van smeuïg naar hard en droog.
Je kunt je pindakaas het beste in een keukenkastje bewaren en de pot op de kop bewaren. Waarom? Dat lees je op de volgende pagina.
Pagina 1/2