Desy

Dit kun je zonder schuldgevoel op je brood eten!

Het is inmiddels officieel zomer en we hebben al een paar keer de korte broek uit de kast getrokken. Omdat wij persoonlijk nog wel een paar kilo’s kwijt zouden willen, maar absoluut niet bereid zijn om de lekkere sneetjes brood te laten staan, kun je het beste deze soorten broodbeleg op je brood doen!

Brood op zich is helemaal niet ongezond; het kan zelfs bijdragen aan een gezonde levensstijl en een goed werkende darmflora. Het is dan ook wat je óp brood doet wat het ongezond maakt. Om zonder schuldgevoel je bammetje te kunnen eten, kun je het beste de volgende soorten broodbeleg gebruiken.

  • Halvarine of margarine uit een kuipje
  • 20+ en 30+ kaas: hüttenkäse, zuivelspread, mozzarella, zachte geitenkaas
  • Ei
  • Pindakaas met 100% pinda’s of noten, zonder toegevoegd suiker of zout
  • Vis zoals zalm, makreel, forel, tonijn of haring
  • Groente of fruit zoals banaan, aardbeien, komkommer, paprika of radijs

Natuurlijk kun je heus nog weleens een broodje met hagelslag of pasta eten, maar doe dit niet te vaak; neem je dit op je brood, dan heb je in de ochtend al vier suikerklontjes binnen.

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Pixabay