Jaimy Boer

En zo krijg je er het meeste sap uit!

Citroensap is een smaakmaker voor elk gerecht. Het geeft je pasta of rijst een frisse smaak en maakt je vlees perfect mals. De beste manier om citroensap uit een citroen te persen, is met een citruspers. Niet bij de hand? Deze manier werkt net zo goed!

Keukenmes

De manier om je citroen helemaal uitgeperst te krijgen, is eigenlijk best simpel. Het enige wat je nodig hebt is een citroen en een mes. Dit kan gewoon een mes zijn waarmee je aan tafel eet. De scherpe kant heb je niet nodig, maar het andere uiteinde wel. Duw dat uiteinde in het vruchtvlees van een halve citroen (of limoen) en maak ronde bewegingen.

Scherp gedeelte

Makkelijke techniek, he? Houd er trouwens wel rekening mee dat je met een mes bezig bent. Draai het scherpe gedeelte daarom nooit naar jezelf. Misschien moet je er een handigheid in vinden, maar op den duur gaat het steeds beter.

Hoeveel sap

Wanneer je een recept volgt, dan wordt vaak wel aangegeven hoeveel citroensap je nodig hebt. Met een citroen is er een stelregel waarmee je ongeveer weet hoeveel sap je kunt persen. Dit is 3 eetlepels citroensap en 1 eetlepel rasp.

Citroen bewaren

Wist je dat er een manier is om de meeste sap uit je citroen te krijgen? Hiervoor moet je de citroenen op kamertemperatuur bewaren. En houd je citroensap over? Bewaar dit in een pot in de koelkast. Zo heb je geen half uitgeknepen citroenen meer in je koelkast en heb je altijd citroensap bij de hand!

Lekker met citroensap: zomerse risotto vol groenten en met citroen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels