Wij geven tips
Gezond is het niet maar even eerlijk: bacon maakt alles lekkerder. Het liefst eten wij bacon zo knapperig mogelijk zodat het een goede crunch geeft aan onze gerechten. Maar hoe krijg je dit het beste voor elkaar? Met deze drie tips krijg jij jouw bacon super knapperig.
1. Onder water
Een handige truc: giet wat water over de reepjes spek, totdat ze onder water staan. Het water verdampt en zorgt er zo voor dat de bacon niet blijft plakken in de pan. Klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! Bak je de bacon in een gietijzeren pan, dan krijg je opgekrulde klassiekers. Bak je in een antiaanbakpan, dan levert dat knapperige platte exemplaren op.
2. In de oven
Ook in de oven kun je bacon krokant bakken. Een bonus is dat je er veel tegelijkertijd kunt bereiden. Daarnaast hoef je de spekreepjes niet om te draaien en worden de plakjes heel krokant. Het beste verspreid je de bacon over een bakplaat met opstaande rand, zonder bakpapier.
3. Magnetron
Deze tip is vooral bedoeld voor de luiere chefs onder ons. Wanneer je van wel héél krokante bacon houdt en haast hebt, kun je de repen gewoon op een bord in de magnetron doen. Laat één minuut draaien en klaar is je crunchy bacon!
Extra tip
Hoewel het niet vaak zal voorkomen, kan het natuurlijk eens gebeuren dat je niet alle bacon gebruikt. Gooi het dan niet gelijk in de prullenbak. Je kunt het namelijk invriezen, want na een paar dagen in de koelkast is het spek niet goed meer. Vries je het in, dan kun je het zo uit de vriezer in de pan gooien wanneer je het nodig hebt. Handig!
Lees ook: Romige ovenschotel met prei
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pexels