Sabine

Niet in de keukenkastjes bewaren, maar in de vriezer!

Net ijsjes bij de supermarkt gehaald? Hop, de vriezer in. Kliekjes over van het avondeten? Ook dat wordt in de vriezer gedeponeerd. Maar heb je er weleens over nagedacht om je bloem in de diepvries te bewaren? Waarschijnlijk niet, maar dat is dus helemaal geen slecht idee.

Deze voedingsmiddelen kun je het beste ook in de vriezer bewaren.

Langere houdbaarheidsdatum

We staan helemaal niet raar op te kijken als iemand besluit spinazie in te vriezen, maar het is nog wel wat ongehoord als iemand de hele voorraad aan bakspullen in de vriezer legt. Toch kunnen we dit best wel in overweging nemen. Sommige droge ingrediënten blijven veel langer goed wanneer je ze op deze koele plek bewaart. Zo kun je alle soorten bloem hier bewaren om ervoor te zorgen dat die langer goed blijven.

Ingrediënten

Baksoda en bakpoeder kun je ook prima in de vriezer bewaren. Sterker nog: het is veel beter als je dit doet. Ook baksoda en bakpoeder blijven langer goed als je het op deze koele plek bewaart. Zorg er wel voor dat je het in bakjes doet, want de poeder en soda nemen anders makkelijk geuren uit de diepvries op en dit komt je baksel niet ten goede. Overigens is de vriezer ook de plek bij uitstek om je gist te bewaren. Door gist in te vriezen, behoudt het zijn liftende functie beter.

Lees ook: Dit is hoe lang je ieder soort eten in de vriezer kunt bewaren

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: A Spicy Perspective | Beeld: Pexels