Naomi

Waar bewaar jij je melkpak?

Waar heb jij je melk altijd in de koelkast staan? De deur, hè? Dat deden wij ook altijd, maar nu blijkt dat dat de slechtst mogelijke plek is om je melk te bewaren. Je melk gaat namelijk veel sneller bederven, als je ‘m daar neer zet. We zullen je haarfijn uitleggen hoe dat komt en waar je al je producten het beste op kunt slaan. 

Eigenlijk is de reden heel logisch.

Melkpak

Laten we beginnen met het melkpak. Wanneer je dit in de koelkastdeur zet, zet je het eigenlijk op de warmste plek van de koelkast. Doordat de deur steeds open en dicht gaat, krijg je last van temperatuurschommelingen. Hierdoor groeien bacteriën extra snel en loop je het risico dat je melk sneller zal gaan rotten en niemand wordt blij ban zure melk. Je kunt het melkpak beter op de middelste plank leggen.

Indeling

Als je je koelkast op de juiste manier wilt inrichten kun je dingen die van nature conserveermiddelen bevatten het beste in de deur zetten. Denk hierbij aan jam, mosterd en vruchtensap. Melk en andere zuivelproducten kun je het beste op de een na laagste plank bewaren en op de laagste plank horen vlees, vis en andere rauwe producten. Op de bovenste plank kun je het beste de dingen bewaren die niet meer gekookt hoeven te worden, denk hierbij aan restjes.

Lees ook: 5 redenen waarom je vaker pittig zou moeten eten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere