Christel

Beetje vreemd, maar het werkt echt

Dat wij pastaliefhebbers zijn, is je vast niet ontgaan. Zo staan er tal van gezonde -en wat minder gezonde- pastarecepten op Kookfans. We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om pasta nog lekkerder te bereiden. Laatst stuitten we op een vreemde, maar interessante truc.

Het geheim voor een heerlijke pasta? Toast het voordat je het kookt!

Toasten

Ja echt, toasten. Door je droge spaghetti, penne of macaroni eerst te toasten in de oven of koekenpan geef je het een nootachtige smaak. Hoe het werkt? Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de pasta in de voorverwarmde oven en bak het 10 á 15 minuten. Je kunt je pasta ook eerst bakken in de koekenpan. Doe een beetje olie in de pan en zet deze op een middelhoog/laag vuur en bak de pasta 5 minuten. Let op: schep de pasta af en toe door.

Lees ook: Deze lasagne met spinazie, kip en ricotta is in een oogwenk klaar

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels