Desy

Je gelooft nooit waar je maizena voor kunt gebruiken!

Als we zeggen dat je huishouden eigenlijk niet zonder maizena kan, overdrijven we niet eens. Want het handige bindmiddel heeft ook nog heel veel andere toepassingen waar je waarschijnlijk nog niets vanaf wist! 

Maizena

Maizena heeft de eigenschap om voeding te verdikken en producten met elkaar te verbinden. Dit komt omdat maiszetmeel opzwelt en water bindt als het verhit wordt. Je kunt het gebruiken voor zowel soepen als sauzen, omdat ze daardoor mooi gebonden en dik worden. Maar je kunt maizena echter voor veel meer dingen gebruiken dan alleen voor je kookkunsten. Het is bovendien jarenlang houdbaar én erg goedkoop, want een doosje kost nog geen euro.

Ouderwets

Kookfans hebben vast wel maizena in de kast staan om hun gerechten te binden. Het goedje werd in 1862 ontwikkelt en het staat sindsdien standaard in onze keukenkastjes. Het is niet alleen handig voor het binden van sauzen en soepen, maar je kunt er ook kip krokant mee bakken of vocht uit een taart onttrekken. Multifunctioneel dus!

Benieuwd waarvoor je het nog meer kunt gebruiken? Lees snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2