Robby

Om optimaal te kunnen genieten van de geneeskrachtige eigenschappen van basilicum kan je het kruid het beste vers consumeren, dus niet gedroogd.

  • Basilicum bevat een grote concentratie vitamine K, dit gaat bloedproppen tegen en houdt je bloedvaten zo sterk en gezond. Daarnaast reinigt het je bloed van cholesterol!
  • Het werkt als een natuurlijk antibiotica. Als je regelmatig kookt met verse basilicum, maak je minder kans op ziektes. Mix het met knoflook en je bent helemaal beschermd!
  • Basilicum bevat Vitamine A, caroteen en sterke antioxidanten die je lichaam beschermen tegen kanker, hartaanvallen, beroertes en helpen je cholesterol te verlagen.
  • Basilicum is een bewezen stressverlagend kruid, het stresshormoon cortisol wordt in veel minder hoge concentraties aangemaakt als je dit geneeskrachtige kruid regelmatig in je gerechten verwerkt.

Wij weten in ieder geval wat wij vanavond door de pasta roeren, en jij?


Pagina 2/2

Beeld: Pexels