Deze groentes werken bloeddrukverlagend
Als je last hebt van een hoge bloeddruk kan het geen kwaad om wat minder zout binnen te krijgen, de dropconsumtie te verminderen en om geen alcohol meer te nuttigen. Een te hoge bloeddruk kan immers ontstaan door een ongezond eetpatroon. Wil jij zorgen dat je bloeddruk wat lager wordt? Dan doe je er goed aan om deze groentes wat vaker te eten.
Levensstijl
Een op de drie Nederlanders kampt met een te hoge bloeddruk. Mensen die een te hoge bloeddruk hebben krijgen vaak het advies om hun levensstijl aan te passen. Zo is het voor hen raadzaam om minder zout te eten en meer te bewegen. Ook de sigaretten mogen niet meer worden aangeraakt als de persoon in kwestie rookt. Helpt dit niet? Dan doe je er goed aan om deze drie groentes wat vaker te eten.
Het gouden trio
Rucola, spinazie en rode bieten kunnen je bloeddruk verlagen. Wetenschappers aan de universiteit van Maastricht kwamen erachter dat deze groentes de bloeddruk al binnen vijf uur na inname kunnen verlagen! Nitraat zit in vrijwel alle groentes, maar met name in rucola, spinazie en rode bieten. Het lichaam zet deze stof om in stikstofmonoxide, wat een positief effect kan hebben op de bloeddruk. De wetenschappers verwachten dat wanneer mensen met een hoge bloeddruk minimaal vier keer per week 100 á 200 gram rucola, spinazie of rode bieten eten, hun bloeddruk omlaag gaat.
Nitraatrijke groentes
Van de bovengenoemde groentes heeft rucola de hoogste nitraatwaarde. Eet jij liever geen spinazie, rode biet of rucola? De onderstaande groenten bevatten ook nitraat:
- Chinese kool
- Andijvie
- Bleekselderij
- Spitskool
- Snijbiet
- Paksoi
- Waterkers
- Koolrabi
- Venkel
- Alle soorten sla
Een smakelijke manier om de bloeddruk te verlagen dus!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay