Wij waren hier altijd al nieuwsgierig naar!
Hoewel druiven tjokvol zitten met de zogenoemde fruitsuikers, zijn het ware vitaminebommetjes. We snoepen graag van zowel de rode als de witte druif, maar is er ook een verschil tussen de twee?
Druiven staan te boek als ‘minder gezond fruit’ door het aantal fruitsuikers dat de vrucht bevat. Het suikergehalte in druiven ligt iets hoger dan sommige populaire vruchten, maar dat betekent zeker niet dat je ze helemaal niet meer moet eten. Druiven zijn een gezond tussendoortje en je komt heus niet zomaar van deze lekkernij aan. Druiven zijn bovendien rijk aan kalium en bevatten veel voedingsvezels.
Verschil
Zowel blauwe als de witte druiven zijn gezond en bestaan beide voor tachtig procent uit water. Op hun kleur na, bestaat er toch een aantal verschillen tussen de druiven. Zo bevat de blauwe druif meer voedingsvezels dan de witte druif. Per honderd gram bevat de blauwe druif 2,1 gram vezels en de witte druif 1,4 gram vezels. Ook zorgen blauwe druiven voor een snellere vetverbranding
Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Gezondheidsnet & Margriet | Beeld: Pixabay