Hooguit een paar minuten werk
Vraagt een gerecht om twee teentjes knoflook? Dan verdubbelen we die portie vaak meteen. Knoflook weet een gerecht vaak twee keer zo lekker te maken en daarom doen wij meestal niet zuinig met deze smaakmaker. De volgende dag kun je die keuze nog weleens betreuren als je de knoflook van gisteren nog steeds kunt proeven. Van een knoflookadem worden we niet blij, hoe kun je die lucht voorkomen?
Zo gepiept!
Knoflookadem
Er zijn tal van mogelijkheden om van je knoflookadem af te komen. Denk aan het eten van een appel of wat melk drinken. Toch is voorkomen vaak beter dan genezen. Met dit trucje zorg je ervoor dat je geen last hebt van een knoflookadem.
Blancheren
Knoflook is een belangrijk ingrediënt in de gerechten van het Japanse restaurant Okonomi in Brooklyn. Zij gebruiken knoflook bij de vleet en weten als geen ander dat je na het consumeren van bepaalde, knoflookrijke gerechten, een beste knoflookadem kunt overhouden. Zij voorkomen dit door de knoflook te blancheren, zo weet Culy. Ze blancheren de knoflook maar liefst drie keer. Hoewel dit als tijdconsumerend klinkt, is niets minder waar. Binnen vijf minuten is dit klusje vaak al geklaard.
Hoe werkt het?
Pel de tenen knoflook die je wilt gebruiken. Leg ze in een pan en schenk er een laagje koud water bij. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, giet je het af en begin je opnieuw. Let op: het blancheren van de knoflook heeft wel een invloed op de smaak. De bittere smaak wordt door het blancheren namelijk verminderd, waardoor je geen wrange smaak in je mond overhoudt.
Lees ook: Recept: romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Pexels