Ken jij het populaire melkproduct uit de jaren 80 nog?
De een heeft er nog nooit van gehoord en de anders zweert erbij: Kefir. Het populaire melkproduct uit de jaren 80 is weer terug van weggeweest. Destijds werd het melkproduct in iedere supermarkt verkocht en waren er zelfs varianten met fruitsmaken verkrijgbaar. Maar wat is kefir eigenlijk precies? En beter nog: wat doet het voor je gezondheid? Wij zetten alle ins en outs omtrent dit bijzondere drankje voor je op een rij!
Hoe maak je zelf kefir?
Kefir is afgeleid van het Turkse woord ‘keyfir’, wat letterlijk betekent ‘je goed voelen’. Het melkproduct wordt oorspronkelijk gemaakt van koemelk waar melkkefirkorrels aan toegevoegd wordt. Deze witte korrelige brok dient eerst schoongespoeld te worden. Aan iedere 100 milliliter (biologische) melk kan 10 gram aan melkkefirkorrels worden toegevoegd. Bewaar het in een afsluitbare weckpot, plaats in de koelkast en laat een nacht staan. Zeef de volgende dag de kefir en vang de melk op in een glas. Spoel vervolgens de kefirkorrels opnieuw schoon en herhaal de eerste stappen zodat je de volgende dag opnieuw een glas verse kefir hebt. Geen zin in gedoe met melkkefirkorrels? Geen probleem. Kefir is ook in diverse supermarkten verkrijgbaar als kant-en-klaar melkproduct.
Lees op de volgende pagina wat de gezondheidsvoordelen van kefir zijn.
Pagina 1/2