Wij eten voortaan wel voor de vlucht
Wie ooit eens een intercontinentale vlucht heeft gemaakt, weet dat je regelmatig eten voorgeschoteld krijgt. Volgens Gordon Ramsay kun je dit echter beter niet aannemen en moet je mijlenver uit de buurt van vliegtuigvoedsel blijven…
Gordon Ramsay doet een boekje open over vliegtuigvoedsel.
Kwaliteit
Ramsay blijft naar eigen zeggen ver uit de buurt van het voedsel dat in vliegtuigen wordt geserveerd, zélfs als hij business class vliegt: “Ik heb tien jaar gewerkt voor vliegmaatschappijen dus ik weet heel goed waar dat voedsel vandaan komt, waar het heen gaat en hoe lang het duurt voordat het aan boord wordt geserveerd.” Hoewel vliegtuigmaatschappijen de afgelopen jaren hun best hebben gedaan om een betere kwaliteit van het vliegtuigvoedsel te waarborgen, valt er over de smaak ervan nog steeds te discussiëren. Omdat vliegmaatschappijen zich, in tegenstelling tot vroeger, steeds meer richten op de ‘massa’ moeten we het nu doen met bewerkte magnetronmaaltijden die vaak al uren -zo niet dagen- voor het serveren zijn bereid.
Opgeblazen
Dit is de koks niet helemaal aan te rekenen, want vliegen op grote hoogte in het luchtruim zou de smaakpapillen verdoven, waardoor het eten gewoon minder lekker smaakt. Om dit effect op te heffen wordt door de chefs extra veel zout en smaakstoffen aan het eten toegevoegd. Daarnaast bevatten maaltijden in de lucht zo’n 250 tot 360 calorieën en aardig veel vet. Eet je dan ook in een vliegtuig het opgewarmde, bewerkte voedsel, dan stap je geheid met een opgeblazen gevoel het vliegtuig uit. Heb je een flinke reis voor de boeg en begint je maag op een gegeven moment toch echt te knorren? Dan kun je volgens Ramsay het beste je heil zoeken in licht verteerbaar eten zoals wortels, granen of gedroogd fruit.
Lees ook: Waarom je volgens Gordon Ramsay nooit de ‘suggestie van de chef’ moet bestellen
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Gatsby | Beeld: videostill