Dit is hoe het zit.
Van aardbeien tot mango en van bosvruchten tot tropisch fruit: tegenwoordig kunnen we steeds meer soorten fruit vinden in de diepvries. Superhandig natuurlijk, maar wij zijn stiekem wel benieuwd: is fruit uit de diepvries wel net zo gezond als fruit van de versafdeling?
Is vers fruit of diepvriesfruit gezonder?
Als fruit in het seizoen is, kun je het vinden bij de groenteboer of op de versafdeling van de supermarkt. Wanneer het niet in het seizoen is, is dit lastiger. Gelukkig is het diepvriesvak de oplossing, want daar kun je diverse soorten gewoon vinden. Vaak denken we dat vers fruit gezonder is, maar is dit eigenlijk wel zo?
Diepvriesfruit
Het antwoord zal je verbazen; nee, diepvriesfruit is zelfs gezonder! Dit komt doordat vers fruit een hele weg aflegt voordat het in de supermarkt terechtkomt. Om ervoor te zorgen dat het fruit bij aankomst in de supermarkt rijp is, wordt het daarvoor al geplukt. Doordat het nog niet helemaal rijp is op dat moment, verliest het gezonde voedingsstoffen. Bij diepvriesfruit is dit echter een ander verhaal.
Diepvriesfruit wordt geplukt wanneer het al rijp is. Daarna wordt het snel ingevroren en verpakt onder een stikstofatmosfeer. Hierdoor blijven de gezonde voedingsstoffen behouden. Bewaar je diepvriesfruit op de juiste temperatuur en vries je het niet opnieuw in, dan is diepvriesfruit gezonder.
Voordelen
Daarnaast is het een groot voordeel dat diepvriesfruit het hele jaar door verkrijgbaar is. Zijn de aardbeien niet in het seizoen, maar wil je er toch een taart of cake mee maken? Grote kans dat je ze wel in het diepvriesvak vindt! Diepvriesfruit is ook nog eens vaak goedkoper dan vers fruit, dus dat is fijn voor je portemonnee. En nog een voordeel: diepvriesfruit is een stuk langer houdbaar dan vers fruit! Je kunt het hierdoor langer bewaren en je hoeft het minder snel weg te gooien.
Lees ook: Recept: verfrissende ice tea met mint en bosbessen
Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tips en Weetjes, Heel Holland Bakt | Beeld: Adobe Stock