Wij doen dit voortaan altijd
Rijst is een van die voedingsmiddelen die je bij tal van gerechten kunt combineren. Zo kun je er een heerlijke ovenschotel met kip van maken en kun je van overgebleven rijst deze heerlijke rijstballetjes met kaas maken. We eten regelmatig rijst en zijn daarom geen vreemde van verschillende rijstrecepten. Hoewel we dachten al veel te weten over dit gerecht, is er een manier om je rijst te bereiden waardoor het nóg lekkerder wordt.
Dit ingrediënt geeft je rijst veel meer smaak.
Rijst
Gestoomde rijst heeft een behoorlijk neutrale smaak, dit is dan ook de reden waarom rijst zo goed te combineren is met verschillende gerechten. Veel mensen voegen pas smaken aan de rijst toe als de korrels al zijn gekookt. Toch zou je dat al veel eerder moeten doen. Kook de rijst voortaan niet in gewoon water, maar in kippenbouillon (of groentebouillon). Door de rijst in bouillon te koken, verander je het kookproces niet, maar de bouillon geeft de rijst veel meer smaak. De hartige smaken in de bouillon worden door de rijst geabsorbeerd, waardoor de rijst veel lekkerder is dan wanneer je het in water kookt. Supersimpel, toch?
Recept
Gebruik voor 180 gram ongekookte rijst 240 milliliter bouillon. Dit kun je als basis gebruiken voor al je rijstgerechten. Wil je echter een Mexicaans gerecht maken of een Indiaas gerecht? Voeg dan de volgende ingrediënten toe aan de rijst om het nog lekkerder te maken.
Mexicaanse rijst
- 180 gram ongekookte rijst
- 240 milliliter bouillon
- 1 theelepel tomatenbouillonpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels ui, gesauteerd
Indiase rijst
- 180 gram ongekookte rijst
- 240 milliliter kokosmelk (in plaats van bouillon)
- 4 kardemompeulen of een behoorlijke snuf kardemompoeder
- 1 kaneelstokje
Lees ook: Brunchrecept: spruitjes met spek en eieren
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: One Good Thing by Jillee | Beeld: Pixabay