Merk je dit aan je ingevroren eten? Dan moet je het weggooien!
Wat zijn we blij met de vriezer: je kunt restjes eten altijd invriezen en hoeft zo minder weg te gooien en hebt altijd iets te eten achter de hand. Je denkt misschien dat de vriezer je eten oneindig lang bewaart, maar ook ingevroren eten kan over datum gaan.
Maar hoe weet je nu precies of je ingevroren eten niet meer goed is? Vijf tekenen waardoor je kan merken dat je ingevroren eten niet meer goed is:
Vriesbrand
Zitten er kleine sneeuwvlokken in de tupperware of zak waarin je het eten hebt ingevroren? Dan is dat hoogstwaarschijnlijk vriesbrand. Vriesbrand ontstaat wanneer watermoleculen uit het eten komen en in ijskristallen veranderen. Het eten is dan vaak niet meer lekker qua smaak en ook de textuur laat te wensen over.
Dofheid
Is het eten alle glans verloren en ziet het er dof uit? Dan is de kans groot dat het eten uitgedroogd is. Uitdroging kan ontstaan wanneer je eten te lang in de vriezer hebt bewaard of wanneer de verpakking waarin je het hebt ingevroren niet luchtdicht is.
Lekkage
Ligt er rondom je ingevroren voedsel een rozige plas vocht en is het naar alle waarschijnlijkheid afkomstig van vlees? Dan is dat geen goed teken: het betekent dat de vriezer te warm is geworden en dat er vlees is ontdooid. Het vlees dat in je vriezer ligt kun je nu weggooien en ook het ingevroren voedsel dat in aanraking is geweest met de sappen kan bederven.
Geur
Bevroren voedingsmiddelen ruiken natuurlijk niet, dus waarschijnlijk merk je dit pas op zodra het eten is ontdooid. Heeft je eten, en dan voornamelijk vlees en vis, een vieze geur? Dan kun je ervan op aan dat het eten niet meer goed is. Neem dan het zekere voor het onzekere en eet het maar niet op.
Textuur
Kun je niet ontdekken aan de geur of kleur of het eten nog goed is? Kijk dan eens naar de textuur: is iets slijmerig wat anders nooit slijmerig zou zijn? Weggooien! Dit geldt ook voor iets wat kleverig is geworden.
Lees ook: Aha! Dus zo breek je spaghetti precies door tweeën
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: The Kitchn | Beeld: Pixabay