Zo zit het dus!
Zoals sommige groentes gezonder zijn wanneer je ze kookt, geldt dat ook voor de manier waarop ze zijn bewaard. Zo zijn verse groentes heus niet altijd gezonder dan bevroren groentes. Benieuwd wat je het beste wel vers of juist bevroren kunt kopen? Lees dan snel verder.
- Erwten: tot onze grote verbazing blijkt dat je erwten het beste bevroren kunt kopen. Bevroren erwten bevatten meer Bétacaroteen, een stof die door het lichaam wordt omgezet in vitamine A, dan verse erwten.
- Tomaten: tomaten kun je qua vitamine het beste uit blik kopen. Waarom? Tomaten uit blik worden bewaard met behulp van hitte. Door de hitte die is toegepast komt er meer van het stofje lycopeen, een stofje dat werkt als antioxidant en zou mogelijk beschermen tegen verschillende soorten kanker.
- Citroensap: een flesje citroensap aanschaffen is makkelijker dan zelf sap uit een tal van citroenen te persen, maar vers sap uit citroenen is verreweg het gezondst. Citroensap uit een flesje bevat vaak toegevoegde suikers. Wil je niet altijd citroenen persen wanneer je vers sap wilt? Je kunt ook ijsblokjes maken van citroensap.
- Maïs: Niet alleen is maïs uit blik makkelijker om te eten en te bereiden, het is ook gezonder. Het proces dat maïs moet doorstaan voordat het in een blik worden bewaard, verbetert het aantal carotenoïde, waaronder het stofje luteïne; een stofje dat het lichaam beschermt tegen bepaalde ziektes.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Purewow | Beeld: Pixabay