De kans op hartproblemen verminderd aanzienlijk
Of je ontbijt met een broodje, een bakje yoghurt of met wat fruit, er zijn keuzes genoeg. Maar met name mensen die hartproblemen hebben of de kans op een hartaandoening willen verminderen, kunnen misschien beter een specifiekere keuze maken als het gaat om het ontbijt. Het enige dat je hoeft te doen is vaker te ontbijten met dit product.
Grote kans dat jij al dagelijks met dit product aan de ontbijttafel zit.
Jarenlang onderzoek
In het American Journal of Hypertension werd onlangs een onderzoek gepubliceerd dat een verrassende conclusie had. Door vaker te ontbijten met yoghurt verminder je aanzienlijk de kans op hartproblemen. In het onderzoek werden 56.000 vrouwen tussen de 30 en 55 jaar en 18.000 mannen tussen de 40 en 75 jaar onderzocht die allemaal een (te) hoge bloeddruk hadden. In 1980 kregen de vrouwen een vragenlijst onder ogen waarin ze moesten aankruisen welke producten ze regelmatig aten. Tot 2006 kreeg die vragenlijst om de 4 jaar een update. De mannelijke deelnemers vulden de lijst voor het eerst in 1986 in.
Yoghurt
Na al die jaren is nu gebleken dat de deelnemers die vaker dan twee keer per week yoghurt eten, maar liefst 20 procent minder kans hebben op een beroerte. Daarnaast hadden de vrouwen uit deze groep 30 procent minder kans op een hartaanval. En de mannen die twee keer per week of vaker yoghurt eten in de ochtend hebben 19 procent minder kans op een hartaanval. Naar aanleiding van het onderzoek raden wetenschappers daarom iedereen met een verhoogde bloeddruk aan om yoghurt in hun eetpatroon te verwerken. Dat moet te doen zijn, toch?
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Independent, Libelle | Beeld: Pixabay