Wit bolletje
Ook iets wat echt niet bij een haring hoort is het typische witte bolletje. Dit zou afbreuk doen aan de smaak van de haring en gewoon ronduit zonde zijn. Je kan de haring beter op een plak roggebrood leggen, zegt collega-viskenner en restauranthouder Miranda Bernáth. “Het zure van dit brood sluit goed bij de vis aan. Een wit bolletje is zonde van de haring.” Zij is dan wel weer van mening dat een uitje bij de haring heerlijk is. “Ik eet ‘m liever niet puur.” Zo is een ‘frisse salsa’ van augurk, ui en tomaat volgens haar heel lekker bij de vis. “Je krijgt dan weer een andere haring zoals je ‘m al kent. Thuis wordt haring toch vaak op de geijkte manier gegeten, maar je kunt er zo veel meer mee variëren.”
Bijgerechten
Door het unieke karakter van haringaroma menen kenners dat het product lastig te combineren is met andere voedingsmiddelen. Zo wordt als voorbeeld genoemd dat er geen specifieke wijn bij deze vis past. Hoewel het lastig te combineren is, is het uiteraard niet onmogelijk. Zo kun je als bijgerecht een zelfgemaakte aardappelsalade eten. En je kunt de haring uiteraard op een plakje roggebrood eten.
Maar smaken verschillen uiteraard! Hoe eet jij ‘m het liefst?
Pagina 2/2
Gek op vis? Bekijk deze recepten eens:
- Gek op een visje? Maak zelf eens deze lekkere kibbeling
- Het klinkt luxe, maar het is makkelijk! Deze zalm en croûte is goddelijk!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: NU.nl| Beeld: video stil