Christel

Wel zo fijn!

Basterdsuiker is iets wat we graag in huis hebben voor het geval we weer aan het bakken willen slaan. Echter verandert je zachte bruine suiker snel in harde bruine suiker. Je kunt dit voorkomen door wat marshmallows bij je basterdsuiker te bewaren, zodat deze lekker zacht blijft. Toch is het kwaad soms al geschied en heb je harde bruine suiker. Gelukkig kun je dit probleem met deze trucjes makkelijk verhelpen.

Je bruine suiker wordt weer bruikbaar!

  • Brood: als je weet dat je de volgende ochtend bruine suiker nodig hebt, kun je wat brood bij de bruine suiker doen. De suiker neemt langzaam het vocht uit het brood op, waardoor je suiker weer bruikbaar wordt.
  • Appels: dit werkt hetzelfde als het brood, alleen geven appels wel een smaak aan je suiker. Vaak geen probleem, maar wel iets om rekening mee te houden. Snijd een appel in parten en leg deze bij de suiker. Na twee dagen is de suiker weer zo goed als nieuw.
  • Magnetron: heb je heel snel een oplossing nodig om je bruine suiker weer zacht te krijgen, dan is dit de oplossing voor jou. Doe de suiker in een kom en leg hier een vochtig keukenpapiertje op. Plaats de kom ongeveer twintig seconden in de magnetron en je suiker wordt weer zacht. Let op: doe de suiker niet te lang in de magnetron, anders gaat deze smelten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pxhere