Uit onderzoek blijkt dat we massaal kaas, drop en koffie meenemen naar het buitenland
Tent: check. Schone kleding voor alle weeromstandigheden: check. Koffie, kaas, drop, hagelslag, pindakaas: dubbelcheck. We nemen als Nederlanders volop etenswaren mee naar het buitenland. Hoe komt dat toch? Waardoor zijn we zó gehecht aan ons eten dat we niet eens een paar weken zonder kunnen?
Op vakantie met hagelslag
Een bammetje met hagelslag of een heerlijke paella? Nederlanders op vakantie blijken vaak toch voor de oude vertrouwde boterham te kiezen. Maar waardoor komt dat eigenlijk? KoelkastCoach Sabine Leijten van MAX Vandaag heeft zich helemaal op deze vraag gestort, en het antwoord blijkt heel simpel: emotie.
Herinneringen
We zijn allemaal van jongs af aan opgegroeid met onze bammetjes met pindakaas en aardappels met karbonade tijdens het avondeten. En dat betekent dat we daar volop herinneringen aan hebben. Gezellig rond de tafel met de familie in het weekend. Een extra schepje hagelslag op je boterham als je een slechte dag had gehad…We hebben een ontzettend emotionele band met ons eten. Leijten zegt hierover: “Doordat de smaak en geur van een boterham met pindakaas, hagelslag of kaas je terugbrengt naar een bepaald moment of fijne situatie verlang je daar geregeld naar.”
Veilig gevoel op vakantie
Met een simpele boterham met pindakaas breng je jezelf dus weer terug naar een simpelere tijd. En dat is fijn, want zo heb je dankzij je hagelslag of pindakaas op vakantie een veilig gevoel. “Op vakantie heb je vaak wel een moment van gemis naar je eigen bed of naar iets lekkers van thuis. Want thuis is toch alles altijd een beetje beter”, schrijft Leijten. Op plekken die populair zijn bij Nederlandse toeristen zie je vaak ook al snel snackkramen en winkels met Nederlandse specialiteiten opduiken. Zo kunnen we die altijd aanwezige heimwee toch een béétje stillen.
Lees ook: Deze 6 pindakaas combinaties moet je zeker moet proberen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: MAX Vandaag | Beeld: Piqsels