Komkommer
Iets wat wij bij Kookfans nooit begrepen hebben is het weggooien van komkommerschillen. Als je komkommer goed wast kun je dit namelijk prima eten! Het is juist lekker knapperig en geeft de komkommer nog meer smaak. Even goed wassen en snijden en komkommer doet het prima door salades of als rauwkost. In de schil van komkommer zit veel vitamine K wat goed is voor je botten en het gaat bloedproppen tegen.
Ui
Er zit veel smaak aan de schil van ui én er zit quercetine in, wat goed is voor de bloeddruk. Je kunt de schil zelf niet eten, maar wel toevoegen aan soepen en sauzen voor wat extra smaak. Vis de schil wel voor het opdienen eruit.
Sinaasappel
Bij veel fruitsoorten zitten de meeste vitaminen in of net onder de schil. Zo ook bij sinaasappels. Nu raden we je niet aan om de schil zo op te peuzelen, maar je kunt de sinaasappel wel wassen en vervolgens raspen. Je kunt de rasp gebruiken om baksels of gerechten met kip of vis op smaak te brengen.
Watermeloen
Kun je dit eten? Jazeker! Schil het buitenste, groene gedeelte eraf. Het lichtgroene/gelige gedeelte kun je gewoon eten. Bijvoorbeeld door een salade of geblend door eens smoothie. Er zit veel citrulline in, een aminozuur waardoor je aderen ontspannen en verwijderen. Dit doet veel goeds voor je bloeddruk.
Pagina 2/2
Lees ook: Last van brandend maagzuur? Dan moet je deze voedingsmiddelen vermijden!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Men’s Health, Mens en Gezondheid, Uzuma, Veganistisch koken | Beeld: Pexels