Maayke

Soort groente

De groente waar we het hier over hebben is de… champignon! Officieel gezien is de champignon eigenlijk geen groente, maar behoren ze tot de schimmels. Naast de populaire en meest bekende witte champignon, zijn er onder andere ook nog de kastanjechampignons, de reuzechampignons, portobello’s en de oesterzwammen. De paddestoelen zitten vol met voedingsstoffen als vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels.

Borstelen

Maar waarom kan je deze groente beter niet wassen? Omdat champignons enorm veel vocht opzuigen en dit vast houden, net als een spons. Tijdens het bakken zorgt dit vocht ervoor dat de smaak veranderd en ze sompiger en slapper van structuur zijn. Het is beter om ze te schoon te borstelen waarbij je de grond en viezigheid van de groente verwijdert. Daarnaast kun je ze het beste bewaren in de koelkast. In een papieren zak of plastic bakje zijn de 2 tot 3 dagen houdbaar. Let er op dat ze niet samen met knoflook of ui bewaart worden; champignons kunnen hier namelijk de smaak van opnemen.

Pagina 2/2

Lees ook: Aha! Dus híer is de deksel van het bakje champignons voor bedoeld!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Washing! door Andy Melton onder de licentie CC BY-SA 2.0