Wij kunnen ons geluk niet op!
Onderzoekers kunnen ons keer op keer weer verbazen. Dit keer komt het goede nieuws uit Korea en wat worden wij hier blij van. Een van onze favoriete voedingsmiddelen blijkt namelijk een stuk gezonder te zijn dan gedacht! Het product waar we het over hebben is… kaas!
Kaas blijkt een heuze superfood te zijn.
Probioticum
We weten niet hoe het bij jou zit, maar wij voelen ons soms best wel schuldig als we aan het kaasfonduen zijn. Al die calorieën kunnen immers niet goed voor je zijn. Toch blijkt ons geliefde kaasje hele goede eigenschappen te hebben. Er zitten probioticum in, genaamd Propionibacterium freudenreichii. Die naam vergeten we allemaal gelijk weer en dat is niet erg. Waar het om gaat is dat dit ingrediënt gebruikt wordt bij het maken van Emmetaler kaas. Het helpt bij het fermenteren van de kaas. Door dit stofje heeft kaas een ontstekingsremmende werking en is het goed voor je imuunsysteem.
Geen schuldgevoel
Of het heel verstandig is om elke dag bergen kaas tot je te nemen, weten we niet. Toch hoef jij je voortaan niet meer schuldig te voelen als je eens lekker aan het kaasfonduen bent of dat lekkere toastje brie verorbert. Naast dat probioticum is kaas ook nog een grote bron van calcium, proteïne en vitamines. Misschien is dit een lekker recept voor vanavond: Romige witlofovenschotel met ham en kaas. Lekker genieten van dit goede nieuws!
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pxhere