Christel

Wij smeren het voortaan iedere ochtend op de boterham

Wanneer de bammetjes worden gesmeerd vragen veel mensen zich vaak af of ze deze zoet of hartig moeten beleggen. Meermaals kiezen mensen voor een plakje ham of kaas of voorzien hun boterham van een klodder pindakaas of jam. Doe in het vervolg ook eens appelstroop op je broodje, want het is ontzettend goed voor je.

Zo zit het dus.

Appelstroop
Appelstroop is ontzettend lekker op de boterham, maar het bevat wel veel suiker. De siroop wordt meestal gemaakt van appels én het sap van suikerbieten, en dat sap bevat 55 tot 70 procent suiker. Desalniettemin moet je appelstroop niet afschrijven, want het is een bron van ijzer. Je kunt optimaal profiteren van deze ijzerbron door het te eten met een sinaasappel of kiwi. Deze fruitsoorten zitten namelijk vol vitamine C en deze vitamine bevordert de opname van ijzer in je bloed.

Wil je meteen wat meer appelstroop eten? Maak deze heerlijke ontbijtkoek eens.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Commons Wikimedia, Alf van Beem