5. De saus maakt de burger
Als er een ingrediënt is dat deze burger maakt tot wat die is, dan is het de mysterieuze geheime Big Mac-saus. Het recept werd voor het eerst ontwikkeld door Delligatti en gewijzigd in 1991, voordat het weer terugkwam naar het origineel in 2004. Volgens een lek uit 2017 bevat de saus een verbazingwekkende 33 afzonderlijke ingrediënten, waardoor het bijna onmogelijk is om authentiek te reproduceren. Geen wonder dus dat de eerste fles ooit die te koop werd aangeboden in Groot-Brittannië bijna 75.000 pond ophaalde bij een liefdadigheidsveiling.
6. Er bestaat een Big Mac-museum
Fastfood en cultuur is misschien niet de meest natuurlijke combinatie ter wereld, maar dat heeft de grootmachten niet weerhouden om het ultieme Big Mac-monument te bouwen. In het Big Mac Museum Restaurant in Pennsylvania kunnen gasten de grootste Big Mac-sculptuur ter wereld bewonderen, artefacten uit de geschiedenis van de burger en genieten van hun eten onder het toeziend oog van een bronzen standbeeld van Delligatti.
7. Misschien blijft-ie niet voor altijd…
Hoe moeilijk het ook is om je een wereld voor te stellen zonder deze iconische hamburger, de toekomst is misschien grimmig voor de Big Mac. In de afgelopen jaren, nu de jongere generatie meer gefocust is op gezond eten, begint de verkoop te slinken. In 2016 onthulde McDonald’s dat slechts 20 procent van de millennials ooit een Big Mac had gegeten, wat betekent dat de tijden en smaken kunnen gaan veranderen…
Gelukkig voor fans is er heel weinig gevaar dat de Big Mac binnenkort verdwijnt. Op de dag van vandaag worden er elke seconde gemiddeld 17 Big Mac’s verkocht, en dit is alleen al in de Amerika. Om deze reden is het een van de gewilde producten ter wereld. Of je het nu leuk vindt of niet, de Big Mac is nog steeds een serieuze speler in de fastfoodindustrie.
Pagina 2/2
Lees ook: McDonald’s fans opgelet! Zó maak je de geheime Big Mac saus!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Twisted | Beeld: videostill
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.