Roos

Waarom komen we hier nu pas achter?

Een beetje sojasaus om je sushi in te dippen of een scheutje sojasaus door je wokgerecht: we zijn er gek op. Een flesje sojasaus is standaard in ons keukenkastje te vinden, maar blijkbaar gebruiken we het altijd al verkeerd. 

Knoeien

De flesjes die je in menig sushi-restaurant en in iedere supermarkt vindt zijn van het welbekende merk Kikkoman. Deze flesjes hebben een speciaal dopje waarmee je kunt schenken, maar ondanks dit dopje wordt er eigenlijk altijd geknoeid. Wanneer je eenmaal aan het schenken bent, komt er namelijk veel te veel sojasaus uit het flesje.

Twee gaatjes

Misschien heb je ook wel eens gedacht: waarom zitten er eigenlijk aan beide kanten van de dop een gaatje? Deze twee gaatjes heb je namelijk niet allebei nodig wanneer je de sojasaus inschenkt. Of juist wel. Uit onderstaande TikTok-video blijkt namelijk dat het tweede gaatje op de dop van het flesje juist een heel belangrijke functie heeft. Waarom ontdekken we dit nu pas?!

@sterkindekeuken.nlWanneer kwam jij erachter? ???? ##sojasaus ##foodhack ##lifehack? Send Me on My Way – Vibe Street

Lees ook: Wist je dat? De groene pasta bij je sushi is helemaal geen wasabi

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kiwify | Beeld: iStock (Ilya_Starikov)