Christel

Dit doen we voortaan altijd

Fruit dat nog niet helemaal rijp is kun je wel eten, maar echt lekker is het niet. Moet je dan maar ellenlang wachten tot je gezonde traktatie klaar is om te eten? Nee hoor, Gordon Ramsay deelt een tip waardoor je onrijpe fruit veel sneller klaar is om te eten.

Je hoeft er bijna niks voor te doen!

De oplossing 

Het euvel dat je lang moet wachten tot je onrijpe fruit klaar is om te eten, is verleden tijd. Zo vertelt Gordon Ramsay op zijn YouTubekanaal wat hij altijd doet als hij fruit heeft bemachtigd dat nog niet rijp is. “Je moet een banaan in een papieren zak doen samen met het onrijpe fruit. Leg de zak op een donkere plek en de banaan zorgt ervoor dat je andere fruit sneller rijp wordt.”

Waarom dit werkt?

Bananen zijn rijk aan een ethyleengas, een gas dat ervoor zorgt dat fruit sneller rijp wordt. Fruit gaat sneller rijpen van zijn eigen ethyleengas, maar ook door dat van ander fruit. Daarom werkt het om onrijp fruit samen met bananen te bewaren. Wil je overigens dat je bananen niet te snel rijp worden? Bewaar de bananen dan niet in een tros, maar maak ze los van elkaar en wikkel elke banaan in plastic folie. Dit vermindert de uitstoot van ethyleengas waardoor de bananen minder snel rijpen.

Lees ook: Zo voorkom je dat je gesneden fruit bruin wordt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gordon Ramsay, Nieuwsblad, banaangezond | Beeld: Pixabay