Buiten de koelkast bewaren
Groentes
- Aardappelen (geldt ook voor zoete aardappelen)
- Aubergines
- Komkommer
- Knollen (denk aan knolselderij en koolrabi)
- Maïs
- Paprika’s
- Pompoen
- Tomaten
- Uien
Fruit
- Ananas
- Bananen
- Citrusvruchten
- Granaatappel
- Mango
- Papaya
Deze voedingsmiddelen zijn rijper en lekkerder als ze niet in de kou worden bewaard. Veel mensen bewaren hun tomaten in de koelkast, wat de smaak niet ten goede komt. Door de kou verandert de smaak en textuur van de tomaat snel. Citrusvruchten kun je ook beter niet in de koelkast bewaren. Dit komt vooral omdat ze snel geurtjes absorberen. Niet zo lekker als je een limoen naast een oude kaas bewaart. Tevens kun je de specerij gember beter buiten de koelkast bewaren.
Zowel binnen als buiten de koelkast
Er zijn altijd uitzonderingen op het bovengenoemde. Denk maar eens aan meloenen. Deze kun je zowel binnen als buiten de koelkast bewaren, maar je moet wel aan een paar dingen denken. Meloenen kun je beter buiten de koelkast bewaren om ze sneller te laten rijpen. Wil je je meloen echter niet meteen consumeren? Dan kun je ‘m beter in de koelkast bewaren, zodat je het rijpingsproces vertraagt. Hetzelfde geldt voor appels.
Eerst niet in de koelkast, later wel
- Avocado’s
- Kiwi
- Nectarine
- Peren
- Perziken
Bovengenoemde producten moet je eerst niet in de koelkast bewaren, maar later wel. Dit komt omdat ze vrijwel altijd worden gekocht wanneer ze nog niet rijp zijn. Zodra ze wel rijp zijn, is het verstandig om ze naar de koelkast te verplaatsen om te zorgen dat ze langer goed blijven.
Pagina 2/2
Lees ook: Zo maak je een Nutellacake met maar 3 ingrediënten
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Foodness, Bon Appetit | Beeld: Pixabay