Christel

Buiten de koelkast blijven ze veel lekkerder

Gezien veel koelkasten zijn voorzien van een groentelade maken we daar dankbaar gebruik van. Na het boodschappen doen, zetten we de verse groentes netjes in de groentelade in de koelkast. Ook het fruit heeft een eigen plekje in de koelkast. Maar is het wel zo goed om deze voedingsmiddelen op een gekoelde plek te bewaren? Deze fruit- en groentesoorten horen niet thuis in de koelkast.

Wij maken ons schuldig aan …

Koelkast of niet?

Het kan soms nog best lastig zijn om erachter te komen wat je in de koelkast moet bewaren. Zo zijn sommige fruitsoorten niet geschikt voor de koelkast en bij andere fruitsoorten vertraag je de rijping door ze in de koelkast te bewaren. Ook zijn sommige groentes en fruit lekkerder als je ze juist niet of wel in de koelkast bewaart. We hebben daarom voor je op een rijtje gezet hoe je de meeste voedingsmiddelen het beste kunt bewaren.

In de koelkast bewaren

Groentes:

  • Asperges
  • Bladgroente als sla, andijvie, boerenkool, rucola en spinazie
  • Bloemkool
  • Bosui
  • Broccoli
  • Bieten
  • Courgette
  • Paddenstoelen
  • Prei
  • Sperziebonen
  • Spruitjes
  • Wortels
  • Voorgesneden groentes

Fruit

  • Aardbeien
  • Bosvruchten
  • Druiven
  • Frambozen
  • Kersen
  • Voorgesneden fruit

Deze voedingsmiddelen moeten in koelte bewaard worden, omdat ze anders te snel rijpen en daardoor sneller bederven. Als je ze in de koeling bewaart, veranderen ze niet van smaak. Hoewel het bovengenoemde eten in de koelkast worden bewaard, hebben ze geen eeuwig leven. Ze zijn het lekkerst als je ze binnen een week opeet.

Lees op de volgende pagina wat je beter buiten de koelkast kunt bewaren.

Pagina 1/2